Enter a long URL to make tiny:

viernes, 21 de diciembre de 2007

'La Vanguardia' en català?

No li han donat rang de comunicat oficial, però la doble edició de La Vanguardia sembla haver entrat a la pista d’enlairament. Màrius Carol, director de comunicació del grup, explicava en unes jornades a la Blanquerna que “no es trigarà” a saber els detalls de tan anhelat projecte. És una bona notícia per a l’espai català de comunicació: actualment, només 3 de cada 10 diaris que es venen al país són en català. Si La Vanguardia fes doble edició, i es complís la previsió del grup de vendre un 60% en la llengua del país, el percentatge pujaria fins a 5 de cada 10. En uns moments en què la premsa gratuïta diària està menystenint el català a les seves pàgines, fóra bo que la premsa de pagament apostés per aquesta llengua.

La posada en marxa de Cre-a, la nova planta d’impressió del grup, ha donat ales a una vella reclamació de bona part dels lectors de La Vanguardia, en contra d’una secular tendència de la propietat a fer servir el castellà llevat de comptades seccions com la de cartes dels lectors. (Llegir més...)

També es podria crear un model híbrid, no en paper, però si en versió digital, per poder experimentar l'acollida de la edició en català d'una part dels continguts. O, fins i tot, es podria impulsar la creació d'una edició digital en català del mateix web de La Vanguardia.es (.cat).

Només son idees...

Your email address:


Powered by FeedBlitz







Top Blogs España (¡y a mucha honra, oiga!)
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació