Enter a long URL to make tiny:

miércoles, 16 de enero de 2008

Felicitacions, Rahola!

X. FERRAN VIDAL 16/01/2008 - El Lector opina- LV.es

Vull felicitar Pilar Rahola per l´article publicat el passat diumenge dia 13, on criticava la presència de membres consulars de països sudamericans en judicis contra ciutadans estrangers al nostre país. Jo també trobo lamentable que es posi en dubte la maduresa jurídica de Catalunya i Espanya, i més si aquest dubte prové de llocs on precisament no destaquen per la imparcialitat.

Per què no apareixen en la multitud de casos de violència que passen gairebé a diari (el darrer, la mort d´un sudamericà en una discoteca de Girona)? El paraigua que som racistes ben aviat s´esquerdarà, amb l´evidència cada cop més gran del desequilibri que tenen els seus drets en detriment dels seus deures, i amb l´evidència que estem cedint molt, tant els ciutadans com el Govern (en tradicions, en educació, en ajudes econòmiques). El seu argument, quan els retreus alguna cosa, és dir-te que "ets un racista", i ja cansa, i és del tot injust i massa fàcil.


La veritable integració dels immigrants vindrà quan ells canviïn la seva percepció de sí mateixos, i en lloc de pensar que els veiem com a estrangers, pensin que els veiem com a ciutadans.

Totalment d'acord. I tant de bó hi haguessin més "Raholas", persones intel·ligents, obertes de mires, decidides i valentes, capacitades per criticar amb motiu i denunciar públicament sempre que toca, deixant al marge posicions ideològiques, amb l'habilitat per expressar-ho amb claredat meridiana.

Cada vegada més es fa patent la necessitat d'aportar més mirades incómodes com la de Rahola, instal·lades en la incorreció política. Pilar, felicitats per ser com ets!

Your email address:


Powered by FeedBlitz







Top Blogs España (¡y a mucha honra, oiga!)
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació